Nightmare on Longstreet

Op 25 oktober 2023, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Toerisme & evenementen

De uitgaansbuurt maakt zich klaar voor een griezelig evenement: Nightmare on Longstreet! Dit jaar slaan de uitbaters van de Quality Bars en Stad Oostende de handen in elkaar om de Langestraat compleet te transformeren in een Halloweensfeer.

Nightmare on Longstreet geeft positieve boost aan uitgaansbuurt

"De hevige brand van café The Truth eerder deze maand heeft de uitgaansbuurt een stevige klap gegeven. Met 'Nightmare on Longstreet' willen we het uitgaansleven een positieve boost geven en de horeca uitbaters een hart onder de riem steken", steekt schepen van Uitgaansbeleid Maxim Donck van wal.

Een van de hoogtepunten van de avond is "Freaky hour", waarbij bezoekers kans maken op drankbonnetjes die worden aangeboden door de Quality bars. Daarnaast zullen enge acts het publiek de stuipen op het lijf jagen. Bezoekers zullen ook kunnen genieten van DJ’s die de beste Halloweenbeats draaien. Maxim Donck: "Halloween on Longstreet belooft een positieve uitgaansbeleving te worden, waarbij plezier en veiligheid hand in hand gaan. Hiervoor worden opnieuw infocoaches ingezet. Op een erg laagdrempelige manier kan je bij hen terecht om melding te maken van grensoverschrijdend gedrag." De infocoaches kan je herkennen aan hun gekleurde hesje. Zij maken contact met het uitgaanspubliek, beantwoorden vragen en hebben een hulpverlenende en preventieve functie. De infocoaches volgden een opleiding in EHBO, Harm Reduction en kunnen bemiddelend optreden bij gevallen van agressie.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn vult aan: "Oostende heeft een memorabel nachtleven en de Stad zet hard in op een positieve beleving. Samen met de horeca uitbaters, de Oostendenaars, toeristen en andere nachtraven kijkt de uitgaansbuurt met plezier uit naar Nightmare on Longstreet."

Noteer alvast 31 oktober in je agenda en trek je meest angstaanjagende kostuum aan, want Nightmare on Longstreet is de plek waar je moet zijn voor een avond vol verrassingen en spanning.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is