Sensibiliseringsactie fietsdiefstal in Station Oostende

Op 13 maart 2024, over deze onderwerpen: Veiligheid

Stad Oostende houdt op dinsdag 19 maart en donderdag 21 maart 2024 een sensibiliseringsactie in de fietsenstalling van het Station Oostende rond fietsdiefstalpreventie. Pendelaars kunnen gratis hun fiets laten markeren en nazien op fietsveiligheid.

In samenwerking met de NMBS, de Lokale Politie en Fietspunt, zullen de Gemeenschapswachten op dinsdag 19 maart en donderdag 21 maart telkens van 15.00 tot 18.00 uur klaarstaan om gratis fietsen te markeren. Fietsers en pendelaars kunnen zonder afspraak hun fiets laten markeren. Enkel hun identiteitskaart moeten ze op zak hebben.

Schepen van Preventie Maxim Donck: "Je fiets laten markeren kent vele voordelen. Het belangrijkste is dat een teruggevonden gemarkeerde fiets sneller gelinkt kan worden aan de eigenaar. Wordt jouw gemarkeerde fiets toch gestolen, dan kan je zes weken lang gratis een fiets lenen bij de Gemeenschapswachten."

De Lokale Politie zal terwijl ook een kleine controle uitvoeren van de fiets naar fietsveiligheid toe. Samen met de diefstalpreventieadviseur van de Stad Oostende zullen ze preventieve tips meegeven rond goed sluitgedrag en fietsdiefstal.

Hun belangrijkste tips sommen we hier even op.

  • Maak je fiets steeds vast aan een vast object.
  • Maak gebruik van twee verschillende sloten.
  • Laat je fiets markeren.
  • Zie je iets verdachts? Doe aangifte!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is