Buurt Informatie Netwerk: iets voor u ?

Op 21 november 2014

De N-VA pleit al jaren voor de oprichting van Buurt Informatie Netwerken, kortweg B.I.N., in Oostende.  Op de gemeenteraad van november benadrukte gemeenteraadslid Charlotte Verkeyn nog eens het belang van zo’n B.I.N.  «Een buurtinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie.  Deze samenwerking houdt in dat buurtbewoners aan de lokale politie informatie melden over verdachte personen of handelingen die werden vastgesteld in de buurt waar de aangesloten burgers wonen. De politie evalueert de inlichtingen en brengt -indien nodig- de B.I.N.-leden hiervan op de hoogte.  Voor alle duidelijkheid : een B.I.N. is geen burgerwacht.»

Burgers positief betrekken bij veiligheidsbeleid

De N-VA is voorstander van het oprichten van B.I.N.’s in de verschillende wijken van de
stad.  «B.I.N.’s zijn een nuttig instrument om de sociale controle te verhogen, preventietips te verspreiden en het onveiligheidsgevoel bij de bevolking weg te werken.  Het is een
uitgelezen manier om burgers op een positieve manier te betrekken bij het
lokale veiligheidsbeleid.  Ik ben dan ook tevreden dat de stad op mijn vraag, begin volgend jaar de Oostendenaars zal informeren over wat een B.I.N. is. Wanneer de Oostendenaar goed geïnformeerd is, kan hij dan ook aan de stad laten weten of hij wenst aan te sluiten bij een B.I.N.,»
aldus Charlotte Verkeyn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is