Johan Vande Lanotte: "N-VA heeft gelijk".

Op 11 augustus 2011

Nooit gedacht dat het zo ver zou komen, gisteren was het dan toch van dat.  Johan Vande Lanotte bevestigt op FocusTV wat N-VA al maanden zegt: ook het havenbestuur moet maatregelen nemen om het havengebied beter af te schermen in de strijd tegen illegalen.  Deze nieuwe wending is des te opmerkelijker omdat uitgerekend Johan Vande Lanotte voorzitter is van het havenbedrijf. 

Begin juni al bond N-VA, bij monde van Manu Beuselinck en Daphné Dumery, de kat de bel aan.  Het havengebied is te makkelijk toegankelijk voor illegalen.  Hierdoor zien heel wat transitillegalen Oostende als dé ideale trekpleister. 

De gevolgen liegen er niet om: inbrakenplaag in auto’s, overlast in het Bosje, illegalen die worden ingeschakeld in het misdaadmilieu en schrijnende toestanden met minderjarigen die op straat leven.

Ook begin juli hamerde Manu Beuselinck nog eens op dezelfde nagel.  Eerst kwam John Crombez vertellen dat het allemaal niet terzake deed.  Begin augustus kwam Vande Lanotte himself nog eens op FocusTV verkondigen dat we nonsens uitkraamden. 

Socialisten vinden het blijkbaar vreselijk als anderen de waarheid vertellen.  Bij het verwerken van slecht nieuws komen ook zij terecht in een eerste fase van ontkenning.  Dat zal hier niet anders geweest zijn.

Op 10 augustus heeft ‘Jogan’ dan toch het licht gezien .  In een reportage op FocusTV over deze problematiek, zei het dit: “Ook het havenbestuur zal zelf een aantal zaken moeten doen.”  U kunt het hier zelf zien en horen na 2 minuten en 7 seconden! 

U ziet: de aanhouder wint.  Wij volgen het dossier alvast verder op.  Half september komt Jogan met voorstellen en maatregelen. 

Voegt hij echt de daad bij het woord?  Samen met u zijn we natuurlijk reuze benieuwd naar al die maatregelen waarmee hij voor de dag zal komen en bovenal naar het resultaat ervan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is