N-VA Oostende deelt waardeloze aandelen N.V. EKO uit.

Op 18 juni 2011

N-VA Oostende voerde op zaterdag 18 juni actie. Ze deelde in de binnenstad waardeloze aandelen van N.V. EKO uit. Dit deed ze om te protesteren tegen de goocheltruc van het stadsbestuur om de schulden van N.V. EKO te laten “verdwijnen”. Het Oostendse stadsbestuur heeft schulden van de N.V. EKO omgezet in kapitaal van AGSO. Ze deed dat in de vorm van aandelen van die N.V. EKO, die virtueel failliet was. Aandelen van dergelijk bedrijf zijn waardeloos.

De cijfers liegen er niet om. In 2010 bedroegen de schulden 12,8 miljoen euro, was er een gecumuleerd verlies van 14,6 miljoen euro en een negatief eigen vermogen van -8,5 miljoen euro. En dat tegen een omzet van amper 6,4 miljoen euro. Aandelen van zo’n bedrijf zijn dus weldegelijk waardeloos.

 

“Oostendenaars moeten weten waar ze aan toe zijn met hun autonome gemeentebedrijven. N-VA Oostende wil alvast duidelijkheid scheppen over de financiële toestand van de N.V. EKO, dochter van AGSO.” zegt Manu Beuselinck.

 

Omdat AGSO, na de overname van de schulden van de N.V. EKO, nu ook niet virtueel failliet zou blijken, moeten de gronden van het KTA aan het station worden ingebracht in AGSO. Daarnaast wordt ook de parking onder het Kursaal verkocht.

 

Dit gaat ten koste van de Stad Oostende en haar inwoners. De Oostenaars verliezen opnieuw een stuk patrimonium. De opbrengst van de verkoop wordt niet gebruikt om te investeren, niet om het probleem ten gronde op te lossen, maar enkel om schulden te dempen. Op die manier verarmt Oostende.

 

“We horen Johan Vande Lanotte steeds spreken over een gedepolitiseerd bestuur. Wie gelooft dat nu, als je weet dat hij er zelf voorzitter is.” zegt Manu Beuselinck. “Daar bovenop werd er een nieuwe vzw Kursaal Oostende opgericht, ver weg van democratische controle, ver weg van de gemeenteraad maar vol politieke vrienden.”

 

Het is voor N-VA dan ook onbegrijpelijk dat naast SP-A, ook CD&V en Open-VLD in dit verhaal blijven meestappen.

 

Voor N-VA Oostende kan dit niet langer. “Wij geloven niet dat dezelfde partijen en politici die de oorzaak zijn van de financiële puinhoop, nu voor een oplossing zullen zorgen.” besluit Manu Beuselinck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is