N-VA Oostende wil camerabewaking uitbreiden naar Zeedijk

Op 10 juni 2011

N-VA Oostende wil dat de stad de camerabewaking wordt uitgebreid naar de Zeedijk. Dat zegt ze naar aanleiding van de inbrakengolf op de Zeedijk en het nakende toeristisch hoogseizoen.  De camera’s moeten een belangrijke aanvulling zijn op het werk van lokale politie.  Ze komen de veiligheid ten goede en zorgen er tegelijk voor dat handelaars en restaurateurs er niet alleen voorstaan in het beveiligen van hun zaak.

Preventief effect

Dankzij de camerabewaking in de binnenstad zijn al heel wat misdrijven opgehelderd.  Wanneer criminelen en vandalen beseffen dat ze niet langer ongestoord hun gang kunnen gaan, kan die camerabewaking dan ook voor een afschrikkend effect zorgen naar mogelijke daders. 

Stad moet handelaars ondersteunen met meer veiligheid

“Restaurateurs en winkeliers staan er nu nog te veel alleen voor om hun zaak te beveiligen.  De stad moet hier een extra inspanning leveren.” zegt voorzitter Björn Anseeuw.

Nog meer voordelen

Maar er is meer.  Met het nakende zomerseizoen zal het aantal gauwdiefstallen op het strand en de Zeedijk opnieuw sterk stijgen.  “De middelen van de lokale politie zijn niet oneindig.  In het drukke zomerseizoen kan de lokale politie tegen deze fenomenen onmogelijk voldoende patrouilles op dijk en strand voorzien.  Camera’s kunnen ook hier een goed hulpmiddel zijn.” zegt Anseeuw. 

Daarnaast kunnen de camera’s ook worden gebruikt om mee de veiligheid te handhaven bij grotere activiteiten zoals het vuurwerk.  Met de camera’s kan ook sneller worden besloten tot tijdelijke verkeersmaatregelen bij grote drukte.

Onveiligheidsgevoel

“Oostendenaars én toeristen moeten zich veilig voelen in onze stad.  Extra camera’s op de Zeedijk kunnen hierbij het politiewerk ondersteunen en zo mee het veiligheidsgevoel bij  bevolking verhogen.” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is