N-VA Oostende zeer tevreden met de komst van de nieuwe jeugdherberg

Op 1 april 2010

N-VA Oostende is zeer tevreden met het initiatief en de beslissing van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois.

Oostende heeft als 'stad aan zee' zeer veel troeven om de jonge (rugzak-)toerist aan te trekken: zee, strand, lekker eten, uitgaansleven, shopping en goede bereikbaarheid (o.a. luchthaven, spoor).

De huidige jeugdherberg De Ploate kan de kwaliteit die jongeren vandaag eisen echter niet meer bieden: het kampt met een verouderde infrastructuur en plaatsgebrek. "De 6-persoonskamers zijn niet meer van deze tijd. Jongeren willen vandaag meer privacy en verkiezen kleinere kamers met voldoende sanitair. Nu moeten ze soms met 6 één wastafel delen. Wastafel en douche staan dan nog in dezelfde ruimte met het toilet", aldus Björn Anseeuw.

Er is al langer nood aan een nieuwe jeugdherberg die jongeren alle hedendaagse voorzieningen en comfort aanbiedt en die meer toeristen kan herbergen. Met 106 bedden in De Ploate is er zeker in het hoogseizoen een tekort. De nieuwe jeugdherberg krijgt 170 bedden.

De realisatie van de nieuwe jeugdherberg is dus een uitstekende zaak. De centrale ligging van de nieuwe jeugdherberg is een bijkomend pluspunt. N-VA Oostende dankt de minister om in zijn plan m.b.t. jeugdverblijfsinfrastructuur Oostende niet te vergeten. De nieuwe jeugdherberg betekent in de toekomst voor Oostende een extra troef om jonge toeristen naar de kuststad te lokken en hen hier gastvrij en kwaliteitsvol te ontvangen.

"N-VA Oostende hoopt wel dat het gebouw van de huidige jeugdherberg De Ploate een toeristische functie blijft behouden (vb. hotel). N-VA Oostende dringt er bij de minister op aan om daar bij de verkoop van het huidige gebouw (eigendom van Toerisme Vlaanderen) maximaal rekening mee te houden, zodat de toeristische sector en de totale logiescapaciteit in Oostende niet krimpt, maar zelfs kan groeien." besluit Manu Beuselinck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is