N-VA maakt Oostendenaars burgemeester voor één dag

Op 2 september 2011

Op zaterdag 3 september maakt N-VA Oostende de inwoners van Oostende burgemeester voor één dag.  Ze doet dat van 10 tot 12u in het stadscentrum.  “Omdat de problemen en wensen van een kustgemeente en haar inwoners vaak verschillen van de rest van Vlaanderen, willen we de inwoners zelf ook aan het woord laten,” aldus Björn Anseeuw.  Deze actie kadert in een kustbrede actie van N-VA ‘kustburgemeester voor één dag’.

Inwoners van de kustgemeenten worden bevraagd aan de hand van enkele gerichte vragen.  Op die manier wil N-VA peilen naar de grootste uitdagingen die de inwoners voor hun gemeente of stad zien.  Het gaat dan bijvoorbeeld over het evenwicht tussen de drukte eigen aan toeristische centra en de rust die inwoners vaak wensen.  Ook de vergrijzing van de kust en een beleid op maat van jonge gezinnen komen aan bod. 

“Inwoners hebben vaak een goed beeld over het reilen en zeilen binnen hun wijk en stad.” aldus Björn Anseeuw. “Daarom vragen  we hen ook wat ze zouden veranderen als ze één dag burgemeester zouden zijn.”

Op basis van de antwoorden wil N-VA dan voorstellen uitwerken die op een duurzame manier tegemoet komen aan de verzuchtingen van de inwoners.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is