N-VA wil opnieuw zitbanken in station Oostende

Op 25 april 2013

De zitbanken die vorige maand werden weggenomen uit het station van Oostende, moeten worden teruggeplaatst.  Dat besluit N-VA Oostende samen met N-VA Kamerlid Daphné Dumery naar aanleiding van een vraag die ze hierover stelde aan minister Labille, bevoegd voor overheidsbedrijven.  Dumery: “Uit het antwoord van de minister blijkt dat het wegnemen van banken geen structurele oplossing is voor het probleem.  Ervaring uit andere steden leert namelijk dat wanneer men de bankjes zonder meer terug plaatst, de overlast ook terugkeert.  Deze maatregel is dan ook niet meer dan een doekje voor het bloeden.”  Oostends N-VA-Fractievoorzitter Björn Anseeuw wil meer gerichte maatregelen tegen diegenen die overlast veroorzaken: “Overlast moet je gericht aanpakken door diegenen die er de oorzaak van zijn, daarop aan te spreken.  Wie niet horen wil moet voelen.  Het gaat niet op dat alle reizigers moeten boeten voor het wangedrag van enkelen.  Deze tijdelijke maatregel mag stilaan plaats maken voor een structurele aanpak.” 

Spoorwegpolitie moet opnieuw vaste post krijgen in Oostende

De N-VA herhaalt ook haar pleidooi van twee jaar geleden voor een vaste post voor de spoorwegpolitie in Oostende.  Toen was dat naar aanleiding van aanhoudende problemen met transit-illegalen, een probleem dat nog altijd niet van de baan is. "Oostende is geen station zoals een ander.  Het is een centrumstad op het einde van een spoorlijn.  Nu is er in gans de provincie maar één vaste uitvalsbasis voor de spoorwegpolitie.  Het lijkt me dan ook logisch dat de spoorwegpolitie weer permanent aanwezig is in Oostende en er dus een baste stek krijgt," aldus Daphné Dumery.

Ook voor de lokale politie en de stad zou dit een goede zaak zijn: "Doordat er vandaag geen vaste post is voor de spoorwegpolitie, wordt de lokale politie extra belast.  De stad investeert al heel wat geld in het lokale politiekorps, terwijl de veiligheid in stations een zaak is van de federale overheid.  Die federale overheid mag daarin ook eens haar verantwoordelijkheid opnemen," besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is