Over de parking van het Kursaal (geweest) en de wielersport

Op 7 juli 2011

De voorbije weken werden gekleurd door belangrijke gebeurtenissen.

De parking onder het Kursaal werd verkocht.  Nog veel belangrijker is dat ook de wielertruitjes ter gelegenheid van ’20 jaar op de fiets met Johan’ werden voorgesteld.  Johan, dat is Vande Lanotte natuurlijk.

De parking

Door de verkoop van de parking verarmt de Oostendenaar.  Iedereen is het hierover met ons eens: zelfs meerderheidspartijen in Oostende beamen dat in de krant.  Cyriac Borloo, voorzitter van CD&V Oostende, beaamde dat woensdag 28 juli in Het Laatste Nieuws volmondig. 

Cyriac Borloo, ere wie ere toekomt, zei er wel meteen bij dat dat moet kunnen, Oostendenaars verarmen.  Ha ja, op voorwaarde dat het geld van de verkoop zou worden geïnvesteerd in andere gebouwen. 

Hilde Veulemans (ook CD&V) had al eerder gezegd dat de opbrengst in dit geval niet wordt geïnvesteerd in andere gebouwen.  Ze dient enkel om ten hoogste 4 jaar ‘te overbruggen’, lees de schuldeisers op afstand te houden.  Het financieel debacle van AGSO en EKO wordt hiermee zelfs niet ten gronde opgelost. 

Hier kunnen wij niet meer volgen.  Dat schijnt eigen te zijn aan enerzijds en anderzijds.  Enerzijds zijn ze principieel tegen die verarming,  anderzijds voeren ze die wel uit.  Doch, dit terzijde.

De koerstruitjes

Enkele dagen na de verkoop zijn de wielertruitjes ter gelegenheid van ’20 jaar op de fiets met Johan’ voorgesteld.  Het zijn, niet toevallig, scharlakenrode truitjes. 

Geen koerstrui zonder sponsors!  Johan Vande Lanotte die kent veel mensen.  Verschillende medestanders in de klassenstrijd deden dan ook een duit in het zakje.  P&V verzekeringen én de Socialistische Mutualiteit waren gul.  Johan heeft daarnaast nog voor een extraatje gezorgd.

We staan er altijd van de te kijken hoe Johan zijn zaakjes regelt.  Hij blijft ons verrassen.  Ook nu weer: op de flank van die truitjes staat daar plots ‘Castelein’ te prijken als sponsor. 

Wie mag die Castelein dan wel zijn?  Het blijkt een familiebedrijf te zijn uit Veurne.  Spreekbuis Charlotte Castelein is trouwens een Open-VLD politica uit Oostduinkerke.  Een liberaal aan de zijde van socialisten in de klassenstrijd?  We kunnen er ons eigenlijk niets bij voorstellen. 

De koerstruitjes en de parking?

We waarschuwen u al op voorhand: ook dit lijkt een enerzijds- anderzijds verhaal te worden. 

Enerzijds werd de parking verkocht na twee rondes bieden.  Eén van de bieders in de eerste ronde was de huidige uitbater, Q-Park.  Tot haar eigen verbazing werd Q-Park niet uitgenodigd om in de tweede ronde mee te bieden.  Dit strekt de overige bieders, waaronder de latere winnaar Castelein, in de tweede ronde ongetwijfeld tot voordeel: er is wat concurrentie uitgeschakeld. 

Vreemd toch, hoe deze rode meerderheid verschillende kandidaten niet tegen elkaar laat opbieden.  Vooral omdat ze u en ons wil doen geloven dat ze een zo hoog mogelijk prijs wil krijgen. 

Anderzijds zijn er, geheel toevallig, de koerstruitjes van Johan: al evenl toevallig prijkt daar Castelein als sponsor op.  We durven niet zeggen dat de bevoordeelde positie van waaruit deze verhuisfirma de parking onder het Kursaal kon kopen, hier iets mee te maken heeft.  Dat laten we aan u over.

Wel staan we steeds opnieuw verwonderd te kijken van deze op z’n minst bijzondere samenloop van omstandigheden.  Vooral omdat die sommige politici steeds opnieuw goed uitkomt.  Toeval?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is