Dikke Mathille komt terug op 12 maart

Op 11 maart 2024, over deze onderwerpen: Cultuur en kunst

Goed nieuws, het iconische beeld ‘De Zee’ – in de volksmond ‘Dikke Mathille’ - wordt teruggeplaatst op dinsdag 12 maart 2024. Het beeld kreeg een grondige behandeling en reiniging en zal nu terug haar plaats innemen in de Leopold II-laan nabij het bloemenuurwerk in het Leopoldpark.

Het beeld kreeg een grondige reinigingsbeurt om zo het natuurlijk groen over gans het beeld zachter te maken. Ook de strepen die zichtbaar waren in het gezicht van Mathille werden weggewerkt. Het groen is dus gelijkmatiger over het beeld aanwezig.

Om het beeld te beschermen, werd er een laag microkristallijne was op aangebracht. Deze was vormt een onzichtbare barrière en beschermt tegen vertroebeling, corrosie, vingerafdrukken, water- en alcoholvlekken. Het biedt een hoge weerstand tegen vocht en wordt ook ingezet om bronzen beelden in de buitenlucht te beschermen tegen verwering. In de toekomst zal die was om de 6 à 12 maanden opnieuw moeten worden aangebracht om voldoende bescherming te blijven bieden.

Om het transport en de plaatsing vlot te laten verlopen, wordt de Leopold II-laan tijdelijk afgesloten. Er is een omleiding voorzien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is