Economisch Huis Oostende: niet meer dan een reclamebureau voor de sp.a

Op 22 januari 2016, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Economie en ondernemen

Het Economisch Huis Oostende stuurde gisteren een uitnodiging uit voor een netwerkavond voor vrouwelijke ondernemers.  Bij nader toezien blijkt het om een zuivere campagne-avond te gaan van de sp.a in de gebouwen van het Economisch Huis.  Dat zegt N-VA-gemeenteraadslid, Manu Beuselinck: “Het begint met een voorwoord van OCMW-voorzitter Vanessa Vens (sp.a).  Vervolgens mogen 2 sp.a-parlementsleden, Güller Turan en Ann Vanheste, opdraven.  De organisatie is in handen van een vereniging, vzw ZIJ-KANT, duidelijk gelinkt aan de sp.a, die tot doel heeft de socialistische maatschappelijke visie te verspreiden.  Dit alleen al is onaanvaardbaar. Dat men daarenboven het adressenbestand van het Economisch Huis misbruikt en het voorwoord door de gedelegeerd bestuurder, Günther Vanpraet gegeven wordt, is ontluisterend. Hoe kan je nu nog spreken van neutraliteit? Het is ook onbegrijpelijk dat de andere Oostendse meerderheidspartijen open VLD en CD&V hiermee instemmen.”

Alles gratis… op kosten van de Oostendenaar

Manu Beuselinck is er helemaal niet te spreken over dat het Economisch Huis z’n medewerking verleent aan wat in werkelijkheid een politieke manifestatie is. “Het is ronduit wraakroepend dat de duur verdiende centen van de Oostendse belastingbetaler worden gebruikt voor een sp.a-campagne met gratis toegang en een gratis receptie,” aldus Beuselinck. “Is dit het echte doel van het Economisch Huis? Een propagandamachine voor socialistische politici? Is dit waar de Oostendenaar meer dan 1 miljoen euro per jaar aan moet geven?  De resultaten van het Economisch Huis zijn na al die jaren nog steeds ondermaats en de werkingskosten blijken torenhoog.”

Economisch huis afslanken, focussen op kerntaken en onderbrengen binnen diensten van de stad.

N-VA Oostende herhaalt zijn pleidooi voor een totale reorganisatie van het Economisch Huis en het onderbrengen ervan in de Dienst Economie van de stad.  “Het Economisch Huis moet zich eindelijk toeleggen op haar kerntaken, kosten-effectief werken en meer transparantie aan de dag leggen binnen een slanke organisatie,” besluit Manu Beuselinck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is