Enquête ‘Kom Uit Je Schelp’ wellicht toch niet anoniem.

Op 21 november 2016, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

Het ziet er naar uit dat de stad woordbreuk pleegde tegenover de duizenden Oostendenaars die de enquête ‘Kom Uit Je Schelp’ hebben ingevuld. Dat zegt N-VA-gemeenteraadslid Björn Anseeuw: “Johan Vande Lanotte beloofde anonimiteit. Maar uit een email van een directeur van de stadsadministratie blijkt nu dat de stad erg goed op de hoogte is van wie de enquête wel of niet heeft ingevuld. Dat betekent tegelijk dat het Oostendse stadsbestuur ook haarfijn kan weten wie wat heeft ingevuld. En dat is onaanvaardbaar én onwettig.”

In de bewuste mail deelt de directeur mee dat acht personeelsleden de enquête nog niet hebben ingevuld. Alle enquêtes werden op naam bezorgd én bevatten een unieke code. “Zo kan de stad netjes uitvlooien wie de enquête heeft ingevuld maar ook wie wat heeft ingevuld op welke enquête. En nu lijkt de stad dat ook te hebben gedaan,” zegt Björn Anseeuw

“Wanneer het stadsbestuur naar uw mening over onze stad vraagt en u daarbij anonimiteit garandeert, dan moet u daarop kunnen vertrouwen. Als uit een interne mail nu blijkt dat die anonimiteit maar om te lachen was, hoe kan u als burger datzelfde stadsbestuur nog vertrouwen?” vraagt Anseeuw zich af.

“Niet alleen is zo’n woordbreuk vanuit het stadsbestuur schandelijk, in het kader van de wet op de privacy is ze ook onwettig,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is