EU Focus Day op woninginbraken

Op 18 juni 2024, over deze onderwerpen: Veiligheid

Jaarlijks vindt op 19 juni de European Focus Day rond woninginbraken plaats. Ook de Stad Oostende sensibiliseert, in samenwerking met de Lokale Politie, zijn burgers rond het nemen van maatregelen tegen woninginbraak.

Stad Oostende heeft een diefstalpreventieadviseur in dienst die het hele jaar door werkt rond preventie van woninginbraak. De belangrijkste taak van een diefstalpreventieadviseur is het uitleggen hoe een woning het best tegen een inbraak kan beveiligd worden.

Op woensdag 19 juni gaat de diefstalpreventieadviseur samen met de wijkinspecteur op stap om bewoners te informeren. Bij woningen wordt een kleine controle uitgevoerd van de voordeur. Eens het langverwachte zomerse weer er zal zijn, zullen opnieuw veel ramen of deuren open blijven staan. Dit vergroot de kans op inklimming. Tijdens de rondgang worden bewoners op dit soort gevaren gewezen.

Daarnaast kan je ook op donderdag 20 juni de diefstalpreventieadviseur en enkele Gemeenschapswachten ontmoeten op de donderdagmarkt in Oostende. Bij hun informatiestand kan heel wat preventieve informatie worden verkregen.

Schepen van Preventie Maxim Donck: "Met onze boodschap rond diefstalpreventie willen we zoveel mogelijk burgers bereiken. Zo werden begin dit jaar 10.000 broodzakken met de slogan ‘Laat je brood niet stelen’ verdeeld via enkele lokale bakkers. Deze maand worden 20 andere lokale bakkers bedeeld met nog eens 17.000 extra broodzakken. Ga je om een vers brood bij de lokale bakker, dan bestaat de kans dat je binnenkort een aantal preventieve tips rond woninginbraak aantreft op de broodzak."

Vakantietoezicht

Ga je binnenkort op reis? Of valt er binnenkort een vakantiekaartje van de Stad Oostende in de bus? Al enkele jaren bieden de Lokale Politie en de Gemeenschapswachten gratis vakantietoezicht aan. Dit houdt in dat er op regelmatige basis interventieploegen, wijkinspecteurs of Gemeenschapswachten een kijkje komen nemen aan jouw woning terwijl je op reis bent. Vakantietoezicht kan je aanvragen ten laatste 8 werkdagen voor vertrek via www.oostende.be/vakantietoezicht.

Ben je zelf benieuwd hoe goed jouw woning beveiligd is? Dan kan je steeds een gratis diefstalpreventieadvies aanvragen. De diefstalpreventieadviseur komt bij je langs voor een neutraal en volledig vrijblijvend advies op maat. Men geeft je tips over de te nemen maatregelen op zowel organisatorisch, fysisch of elektronisch vlak.

Wist je trouwens dat je na het beveiligen van jouw woning ook aanspraak kan maken op een Stedelijke premie? Voor meer informatie kan je terecht op www.oostende.be/diefstalpreventieadvies.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is