Heraanleg Stuiverstraat tussen Smientstraat en Gistelsesteenweg: straat krijgt vrijliggend fietspad

Op 23 februari 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Op maandag 26 februari 2024 starten de werken voor vernieuwing van de Stuiverstraat tussen de Smientstraat en de Gistelsesteenweg. Naast de rijweg worden ook de riolering, de nutsleidingen en de groenaanleg vernieuwd én er komt een volledig nieuw vrijliggend fietspad. De werken zullen voltooid zijn eind 2024.

Volgende week start de heraanleg van de Stuiverstraat tussen de Smientstraat en de Gistelsesteenweg. Er komt ook een volledig nieuw vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Het fietspad zal de ontbrekende link vormen in het bestaande fietsroutenetwerk. Deze fietsroute wordt vaak gebruikt voor woon-werkverkeer maar ook voor verplaatsingen van en naar de Kinderboerderij, sportpark De Schorre en Stene-Dorp.

Riolerings- en wegenwerken

Tijdens de voorbereidende werken worden de nutsleidingen vernieuwd. De riolerings- en wegenwerken (met aanleg van het fietspad) verlopen in 2 fasen. De vernieuwde rijbaan krijgt verkeersremmende maatregelen. Tot slot komt ook de groenaanleg aan bod.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen wordt de straat afgesloten voor het verkeer. De woningen blijven te voet altijd bereikbaar. Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen is er plaatselijk verkeer mogelijk voor 7.00 uur en na 16.00 uur (ook de opritten zijn dan toegankelijk). Tijdens de riolerings- en wegenwerken is er geen verkeer mogelijk en zijn de opritten niet toegankelijk.

Sportpark De Schorre en Kinderboerderij blijven bereikbaar

Vanaf het rondpunt aan de Zilverlaan (kruising met de Stuiverstraat) blijft het Sportpark De Schorre bereikbaar. Ook de Kinderboerderij is bereikbaar via het sportpark, de Sportparklaan. Parkeren kan op het parkeerterrein ter hoogte van het terrein van KVO.

De totaalprijs van de werken bedraagt 1.699.922 euro (incl. btw). Daarvan neemt Stad Oostende 674.491 euro voor haar rekening, Provincie West-Vlaanderen 507.867 euro en Farys 517.563 euro.

Info en digitale nieuwsbrief

De bewoners kregen de plannen en fasering te zien tijdens een bewonersvergadering op 19 februari.

Geïnteresseerden kunnen zich ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief voor alle info en updates via www.oostende.be/stuiverstraat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is