U bent hier
Hoffelijkheidsakkoord Langestraat: bewakingsagenten helpen mensen sensibiliseren
In het kader van het actieplan voor de veilige opstart van de horeca, kiest Stad Oostende ervoor om bewakingsagenten in te zetten in de Langestraat. Zo wil de stad de horeca-uitbaters helpen om bezoekers te sensibiliseren. De eerdere afspraken uit het hoffelijkheidsakkoord worden goed opgevolgd. De teller van de terrasuitbreidingen voor de horeca staat intussen op 186.
Sinds maandag 8 juni kunnen horecazaken opnieuw open, zolang ze zich houden aan een aantal voorzorgsmaatregelen. Deze maatregelen zijn belangrijk om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Stad Oostende zat daarvoor rond de tafel met de uitbaters van de horecazaken uit de Langestraat en met de lokale politie en als resultaat werd een hoffelijkheidsakkoord gesloten. Uit de evaluatie van de eerste tien dagen blijkt dat de uitbaters zich goed aan alle afspraken houden.
Bewakingsagenten in de uitgaansbuurt
Om de veiligheid voor iedereen te garanderen, is het belangrijk dat alle cafébezoekers zich aan de afspraken houden. Affiches in het straatbeeld en in de cafés verduidelijken die afspraken. In alle cafés van de Langestraat kan je bijvoorbeeld een laatste drankje bestellen om 00.30 uur, zodat de zaken om 01.00 uur rustig de deuren kunnen sluiten.
Om de uitbaters nog extra te ondersteunen, besliste Stad Oostende om vanaf dit weekend ook bewakingsagenten te voorzien. Deze veiligheidsmensen zullen telkens aanwezig zijn op vrijdag- en zaterdagavond tussen 20.00 tot 01.30 uur. Ze treden in de eerste plaats sensibiliserend op en helpen zo de horeca-uitbaters. Stad Oostende vraagt aan alle bezoekers om de richtlijnen van de uitbaters en bewakingsagenten goed op te volgen zodat alles steeds op een veilige en gezellige manier kan verlopen.
Terrassen en beachbars
De inzet van bewakingsagenten is op voorhand goed overlegd met de horeca-uitbaters. Tijdens de zomermaanden mogen horecazaken hun terrassen uitbreiden. De voorbije drie weken gaf Stad Oostende al 186 zaken de toestemming om het terras tijdelijk uit te breiden. Voor die tijdelijke uitbreiding mogen uitzonderlijk parasols met reclame gebruikt worden. Dit laat de horeca-uitbaters toe om bij leveranciers snel en goedkoop aan extra materiaal te raken, zonder de extra kosten om bijkomend materiaal te moeten huren of nieuw aan te kopen.
Ook de beachbars zijn opnieuw geopend en mogen open blijven tot eind september in plaats van half september.
Stad Oostende werkt in tussentijd volop verder aan een economisch en sociaal herstelplan om Oostende en haar inwoners en ondernemers zo goed mogelijk uit de coronacrisis te loodsen.