Hulpbehoevenden kunnen ook dit jaar een beroep doen op Stad Oostende om sneeuw te ruimen

Op 6 december 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Seniorenbeleid

Ook deze winter zet Stad Oostende het Clean Team in als sneeuwruimteam. Oostendse 70-plussers of hulpbehoevenden kunnen online of telefonisch een aanvraag doen voor hulp tijdens een winterprik. Als het sneeuwt, komt het team je trottoir opnieuw sneeuwvrij maken.

Nu het winterseizoen nadert bereidt het Clean Team zich opnieuw voor op het ruimen van sneeuw en ijzel op het trottoir. Ook dit jaar voorziet Stad Oostende deze extra dienstverlening voor hulpbehoevende Oostendenaars.

"Alle bewoners zijn steeds verplicht om bij sneeuw het trottoir voor de woonplaats vrij te maken om zo een vlotte en veilige doorgang te garanderen voor de voorbijgangers. Ik roep iedereen op om buren die wat moeilijker te been zijn daarbij te helpen. Het is een mooi gebaar dat mensen altijd heel erg waarderen. Niet iedereen heeft buren heeft die hen daarbij kunnen helpen. Die mensen kunnen dan rekenen op ons Clean Team om sneeuw te komen ruimen of zout te strooien", aldus eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein.

Voor wie?

Iedereen die voor één van de volgende voorwaarden in aanmerking komt en in Oostende gedomicilieerd is of verblijfstaks betaalt, kan een aanvraag doen:

  • Mensen van 70 jaar of ouder.
  • Mensen die de woning niet kunnen verlaten door ziekte.
  • Mensen die arbeidsongeschikt of invalide verklaard zijn (min. categorie 1).

De aanvraag moet jaarlijks opnieuw gebeuren, waarna het Clean Team de hele winter je trottoir komt ruimen. Na afloop van de winterperiode betaal je 2 euro per ruimbeurt. Sneeuwt het niet (zoals vorige winter), dan hoef je uiteraard niet te betalen.

Aanvraag

Kom je in aanmerking en wil je deze winter een beroep doen op deze dienstverlening, dan kan dat online op www.oostende.be/sneeuwruimen of bij O-punt in het Stadhuis of via het gratis nummer 0800 1 8400 (optie 1 in het keuzemenu).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is