Jong N-VA Oostende bedankt strandredders met ijsjes

Op 31 augustus 2022, over deze onderwerpen: Jeugd, Jong N-VA Oostende, Veiligheid

De bestuursleden van Jong N-VA Oostende deelden ijsjes uit aan alle Oostendse strandredders en EHBO’ers. Op die manier bedankten ze hen om tijdens de zomermaanden te waken over de veiligheid van onze inwoners en toeristen.

Deze zomer waren dertien strandposten en acht EHBO-posten dagelijks geopend langs de hele kustlijn van Oostende. Hiervoor werden elke dag 54 jobstudenten ingezet. Door de tropische temperaturen hebben onze strandredders er een van de drukste zomers ooit opzitten. “De strandredders en EHBO’ers zijn allemaal jongeren die een grote verantwoordelijkheid dragen. Vanuit het commandocentrum aan het Kursaal werkten zij nauw samen met de strandpolitie. Door het groot aantal kinderen die verloren liepen werd door de stad een actieplan uitgewerkt waarbij nog actiever werd gestimuleerd om gebruik te maken van de gratis verdwaalbandjes en werd een centraal punt voor verloren gelopen kinderen opgezet”, aldus jongerenvoorzitter Thomas Lansens.

“Ondanks de drukte waren er deze zomer geen grote incidenten. Om de strandredders en EHBO’ers te bedanken voor hun inzet deelden we ijsjes aan hen uit”, vult secretaris Stijn Lefever aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is