Minister Weyts investeert € 666.004 in Vrije Basisschool - Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende

Op 29 oktober 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 666.004 in Vrije Basisschool - Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Oostende ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 666.004 in Vrije Basisschool - Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende. Het bedrag zal gebruikt worden voor de nieuwbouw van een luifel, de heraanleg van een deel van de speelplaats, het isoleren van het dak en het vervangen van het buitenschrijnwerk.

Gemeenteraadslid Luba Minarikova (N-VA) onderstreept het belang van deze investeringen en de positieve impact die ze zullen hebben op de kwaliteit van het onderwijs in Oostende.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is