N-VA Oostende verzet zich vierkant tegen gedoogzone voor transitmigranten

Op 2 februari 2018, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Economie en ondernemen, Veiligheid, Welzijn – OCMW

Oostende moet niet aantrekkelijk gemaakt worden voor illegalen en zeker ook niet voor mensensmokkelaars.

N-VA Oostende wil niet dat er een gedoogzone voor transitmigranten komt in Oostende. N-VA verneemt dat er opnieuw een sterke stijging is van het aantal transitmigranten in Oostende en omgeving en dat het idee geopperd wordt hier een gedoogzone te creëren. “Een gedoogzone voor transitmigranten is een totaal verkeerd signaal. N-VA Oostende verzet zich dan ook volledig tegen dit idee. Het staat ook compleet haaks op het beleid van minister Jan Jambon die in deze problematiek zeer kort op de bal speelt,” aldus N-VA gemeenteraadsleden Manu Beuselinck en Steven Nagels.

Binnen Oostende is er geen draagkracht voor

Oostende kent nu al een zeer grote sociale problematiek en trekt al een te hoog en bovengemiddeld aantal erkende vluchtelingen aan. Steven Nagels: “Daar nog eens illegale gelukzoekers aan toevoegen is een slechte zaak voor Oostende, haar bewoners en het Oostends maatschappelijk weefsel. Binnen de Oostendse bevolking is hier helemaal geen draagkracht voor.”

“Oostende moet niet aantrekkelijk gemaakt worden voor illegalen en zeker ook niet voor mensensmokkelaars. Eens Oostende op hun radar komt, is het te laat.  Door een gedoogzone te creëren legt men de basis van een mini-Calais in Oostende. Is het dat wat wij willen als toeristische stad? Gaat dit onze stad aantrekkelijk maken voor toeristen? Voor ondernemers? Voor jonge gezinnen met kinderen? Oostende moet volgens ons werken aan haar aantrekkelijkheid voor mensen die bijdragen tot het economisch en sociaal weefsel. Een gedoogzone  voor transitmigranten gaat daar recht tegen in. Als het aan N-VA Oostende ligt, komt er nu, morgen en in de toekomst géén gedoogzone,” besluit Manu Beuselinck.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is