N-VA Oostende wil een sluitend cameranetwerk op de zeedijk

Op 8 augustus 2018, over deze onderwerpen: Veiligheid

De veiligheid in Oostende moet groeien. Met een sluitend, hoogtechnologisch cameranetwerk wil de Oostendse N-VA de veiligheid op de zeedijk gevoelig verhogen. Dat zeggen lijsttrekker Björn Anseeuw en Manu Beuselinck: “Tijdens de zomer is de zeedijk een drukke plek waar kinderen al eens veloren lopen en gauwdieven en andere mensen met minder goede bedoelingen al te makkelijk opgaan in de massa. Maar ook buiten het hoogseizoen is een sluitend toezicht belangrijk. De Zeedijk wordt ook dan vaak gebruikt door lopers en fietsers, ook ’s avonds. Vaak is er op die ogenblikken veel minder sociale controle en zullen camera’s voor meer veiligheid zorgen.”

Camera’s ideaal instrument tegen verschillende vormen van criminaliteit en overlast

Camera’s hebben hun nut al vaker bewezen in de strijd tegen criminaliteit. “Of het nu over gauwdiefstallen, inbraken, aanrandingen, vechtpartijen of sluikstorten gaat, camera’s hebben ook in Oostende al vaak een cruciale rol gespeeld in het ophelderen van deze feiten,” aldus Manu Beuselinck. Vorige week nog maar werd een inbraak in een beach-bar snel opgehelderd aan de hand van camerabeelden.

Oostendse Zeedijk moet de veiligste zeedijk worden

De Zeedijk moet meer dan ooit een uithangbord van en voor Oostende zijn. Die moet veilig en net zijn van de eerste tot de laatste meter. “Of het nu voor dagjestoeristen is op een zonovergoten dag, of lopers bij valavond in de herfst: we mogen niets meer aan het toeval overlaten. Uit de stadsmonitor blijkt dat de helft van de Oostendenaars niet overal meer durft te komen in eigen stad. En dat willen we met de N-VA veranderen door in Oostende eindelijk een sterk veiligheidsbeleid te voeren.” besluiten Beuselinck en Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is