U bent hier
Nieuw bestuur bij Jong N-VA Oostende
De Oostendse leden van Jong N-VA hebben een nieuw afdelingsbestuur gekozen voor de komende twee jaar. Thomas Lansens (24) neemt de fakkel over van Stijn Lefever als voorzitter van de lokale jongerenpartij.
Thomas Lansens studeerde af als industrieel ingenieur bouwkunde en behaalde ook een master in de bedrijfseconomie aan de UGent. “Mijn interesse in de politiek groeide tijdens mijn studentenjaren. Op de dag dat de Vivaldi-regering de eed aflegde schafte ik mij een lidkaart van de N-VA aan. Dat een regering de twee grootste partijen van een land aan de kant schuift en de zevende partij de premier levert, dat krijg je in eender welk democratisch land niet uitgelegd. Ik ben ervan overtuigd dat enkel de N-VA dit land institutioneel op orde kan krijgen, in tegenstelling tot de traditionele partijen die het status-quo verkiezen en zo onze toekomst hypothekeren”, vertelt Thomas. “Vorig jaar werd ik bestuurslid bij Jong N-VA UGent en vervolgens werd ik gevraagd om mij ook in mijn thuisstad Oostende politiek te engageren. Ik ben verheugd dat ik het vertrouwen kreeg om de nieuwe voorzitter van Jong N-VA Oostende te zijn.”
Enthousiaste bestuursploeg
“Ondanks de beperkende coronamaatregelen is mijn voorganger er toch in geslaagd om de voorbije twee jaar nieuwe leden aan te trekken. Ik hoop het dan ook samen met het nieuwe bestuur minstens even goed te doen. We zijn een enthousiaste bestuursploeg en hebben veel zin om ons in te zetten voor een nog meer bruisende stad”, aldus de nieuwe jongerenvoorzitter. Ook oud-voorzitter Stijn Lefever blijft als secretaris betrokken bij de werking. Zij worden bijgestaan door penningmeester Marie Tavernier. Daarnaast werden ook Thomas Hesta, Arno Van de Bruaene, Nick Calcoen en Alexandra Dejonghe verkozen tot bestuursleden.
“In de eerste plaats zij wij een aanspreekpunt voor alle jongeren van onze stad. Zeker in deze periode is het belangrijk dat jongeren met hun bekommernissen of ideeën ergens terecht kunnen. Daarmee kunnen we aan de slag gaan en de stem van de jeugd laten horen naar het beleid toe”, klinkt het verder.
“Daarnaast willen we de politiek ook toegankelijker maken voor de jeugd. We merken dat er binnen Oostende heel wat jeugd met potentieel zit, maar dat de eerste stap naar de politiek nog te groot is.” Die stap willen de Jong N-VA’ers laagdrempeliger maken door allerhande activiteiten te organiseren. “Als de coronamaatregelen het opnieuw toelaten zullen we voor de eerste keer een quiz organiseren. Daarnaast staan ook een streekbier- en bowlingavond op de agenda, alsook lezingen met verschillende toppolitici. Ook zetten we in op lokale acties zoals het aanpakken van zwerfvuil, of zoals in het verleden een geldinzamelactie ten voordele van de borstkankerkliniek van het Az Damiaan”, aldus Thomas. “Door onze bestuursvergaderingen in lokale café’s te houden steunen we niet alleen de Oostendse horeca, we zorgen ook voor het nodige plezier onder de leden.”
Oostends beleid
Over het huidige stadsbestuur is Thomas hoopvol: “Halverwege de legislatuur is het merkbaar dat N-VA weegt op het beleid. Oostende kent de laagste werkloosheid sinds 2007, de kinderarmoede is gedaald, er wordt geïnvesteerd in taallessen voor anderstaligen, enzovoort. Het werk is nog niet af, maar na 24 jaar socialistisch bestuur is Oostende eindelijk de goede weg ingeslagen.”
“Ook voor de jeugd is de verandering zichtbaar: er werd nieuwe sportinfrastructuur voorzien, er komen nieuwe energiezuinige gebouwen voor verschillende jeugdverenigingen en recent werd de bouw van een gloednieuwe fuifzaal aangekondigd. Ook wordt er hard ingezet op verkeersveilige schoolomgevingen. Daar kunnen wij als jongeren alleen maar tevreden mee zijn.”