Nieuw fietspad voor Stationsstraat

Op 28 november 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Stad Oostende investeerde samen met Farys in de aanleg van een nieuw fietspad in de Stationsstraat. Ook de nutsleidingen en de riolering werden vernieuwd. De werken zijn achter de rug. De straat is intussen opnieuw toegankelijk voor het verkeer.

De aanleg van het nieuwe fietspad in de Stationsstraat is voltooid. Intussen werd de wegmarkering aangebracht en is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk.

Het gaat over een vrijliggend fietspad dat de verbinding maakt tussen de vrijliggende fietspaden in de Oudenburgsesteenweg en de Zandvoordestraat. Daarnaast werden ook alle nutsleidingen (waterleiding, gas, elektriciteit en netwerkkabels) en de riolering in de straat vernieuwd.

De groenaanleg - een groene haag als afscheiding tussen het fietspad en de rijweg - volgt binnenkort. Door het warme najaar is het plantseizoen opgeschoven.

Het (her)aanleggen van fietspaden kadert in de ambitie om van Stad Oostende dé fietsstad van Vlaanderen te maken. De totale kostprijs van de werken bedroeg 1.172.883,69 euro (incl. btw) waarvan 783.538,47 euro (incl. btw) voor de Stad en 389.345,22 euro (incl. btw) voor Farys. Het project kon ook rekenen op een subsidie uit het Kopenhagenplan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is