OCMW Oostende vervangt verlieslatend kapsalon nu toch door zelfstandige kapper

Op 27 oktober 2016, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid, Welzijn – OCMW

Na lang aandringen door de N-VA, gaat het Oostendse OCMW in dagverzorgingscentrum Clemence Wante nu toch werken met een zelfstandige kapster. Tot nu baatte het OCMW zelf kapsalons uit in haar woonzorgcentra en dagverzorgingscentrum. Vorig jaar al stelde OCMW-raadslid Sofie Defever (N-VA) voor om er met zelfstandige kappers te werken: “Het is niet de taak van een OCMW om een kapsalon zelf uit te baten. Die salons waren jaar na jaar ook verlieslatend. In het dagverzorgingscentrum Clemence Wante komt daar nu een einde aan. Een zelfstandige kapper neemt die taak over.”

Aan de dienstverlening voor de bezoekers verandert er niets, zegt Sofie Defever: “Het Sociaal Huis Oostende stelt de infrastructuur, het materiaal en de producten ter beschikking. De zelfstandig kapster wordt betaald in een derde-betalersregeling, zoals dit nu ook al voor de pedicure gebeurt.”

Sofie Defever is tevreden dat haar voorstel nu toch al in één dagverzorgingscentrum wordt uitgevoerd: ”Vorig jaar klonk het nog dat het niet mogelijk en niet zinvol was. Nu kan het plots wel. Sommige geesten hebben wat meer tijd nodig om te rijpen. Zo zie je maar dat constructieve oppositie werkt. Ik hoop dan ook dat ook de woonzorgcentra snel zullen volgen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is