Oostende feest tijdens de Vlaamse en nationale feestdag

Op 9 juli 2024, over deze onderwerpen: Toerisme & evenementen

Op 10, 11 en 21 juli 2024 valt er opnieuw heel wat te beleven naar aanleiding van de Vlaamse en nationale feestdag. Voor de Vlaamse feestdag kan je terecht op het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Het Wapenplein is decor voor de activiteiten van de nationale feestdag.

Naar aanleiding van de Vlaamse en nationale feestdag plant de Stad een aantal leuke activiteiten voor jong en oud. Van luidkeels meezingen met andere Oostendenaars en waanzinnig acrobatenspektakel op het Sint-Petrus- en -Paulusplein tot dansen op het Wapenplein: er is ongetwijfeld wel iets voor iedereen!

Meezingen met Vlaanderen Zingt

Op woensdag 10 juli 2024 kan je van 19.00 tot 23.30 uur meezingen met Vlaanderen Zingt op het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Het concept is ondertussen bij de meeste mensen wel bekend. Samen met andere Oostendenaren zing je mee met Nederlandstalige klassiekers met een Oostendse toets.

Acrobatische toeren tijdens de Vlaamse feestdag

Tijdens de Vlaamse feestdag zelf, op donderdag 11 juli 2024, kan je vanaf 15.00 uur het acrobatenduo ONE SHOT! aan het werk zien. Op het Sint-Petrus- en -Paulusplein dagen de twee vrienden elkaar uit om steeds verder te gaan. Doorspekt met livemuziek brengt het duo dans, acrobatie en actie op het scherpst van de snede. Spektakel gegarandeerd! Alle activiteiten zijn gratis en reserveren is niet noodzakelijk.

De voorstelling ONE SHOT! vervangt de eerder aangekondigde acrobatenshow Ripple. Wegens onverwachte omstandigheden kon de geplande activiteit niet doorgaan. Stad Oostende is tevreden om lastminute een waardig en even spectaculair alternatief aan te bieden.

Oostende danst op de nationale feestdag

Tijdens de nationale feestdag, op zondag 21 juli 2024, vormt het Wapenplein het decor voor Oostende danst. Vanaf 14.00 uur kan je er terecht voor de zwoele tango van het ensemble DANZS-ONS. Het accordeonensemble van het Conservatorium aan Zee zal bovendien enkele nummers meespelen.

Daarna, om 15.00 uur, leren Eva Icikson en Flavia Morari je de kneepjes van de tangodans aan tijdens een dansworkshop. Om 16.00 uur betreedt het 10-koppige gezelschap van Orquesta Silbando XL de kiosk. Deze topmuzikanten uit Parijs voeren je met hun meeslepende interpretaties mee naar de straten van Buenos Aires.

Doorlopend kan je op de Groentemarkt terecht voor fragmenten uit de podcast over Ostende, onze Argentijnse zusterstad. Eva Moeraert brengt het verhaal achter de gelijknamige stad aan de andere kant van de oceaan. De nationale feestdag sluiten we af met een knal. Om 23.00 uur kan je op het Groot Strand terecht voor het traditioneel vuurwerk. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is