Realisatie nieuw zwembad Oostende: met of zonder parking?

Op 19 januari 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Mobiliteit en openbare werken, Seniorenbeleid, Sport, Toerisme & evenementen

Nadat het Oostendse stadsbestuur besliste om het voorstel van de N-VA uit te voeren en dus een nieuw zwembad te bouwen op een andere locatie, het oude open te houden tot het nieuwe klaar is om het oude vervolgens af te breken en er een mooie open ruimte voor de Oostendenaar van te maken, heeft men nu ook de plaats vastgelegd. Ook al heeft het lang geduurd vooraleer men op ons voorstel wilde ingaan, we zijn erg tevreden dat deze beslissing is genomen. Oostende zal er wel bij varen.
Met de N-VA hebben we altijd De Schorre naar voor geschoven als locatie voor het nieuwe zwembad. De meerderheidspartijen kozen voor de hoek van de Northlaan met de Nieuwpoortsesteenweg. Voor de N-VA was en is het uitgangspunt altijd om uit te gaan van de noden van de zwemmers, verenigingen en scholen. Het stadsbestuur moet nu dus in dialoog treden met alle betrokken vooraleer het project definitief wordt vastgelegd.
Ook het parkeerprobleem moet worden opgelost: nu rekent men voor het nieuwe bad op de parkeertoren naast de Sleuyter-arena waar men vandaag 2 uur gratis kan parkeren. Alleen heeft de stad hierover geen overeenkomst met de eigenaar, waardoor er geen zekerheid is dat dat de volgende 5, 10, 20 of 30 jaar nog zal kunnen. Ik heb er bij de stad dan ook op aangedrongen om snel werk te maken van een goede overeenkomst hierover. Anders staan we met nieuwe bad even ver als vandaag voor zwemmers die met de wagen willen komen: geen parkeerplaats of in het beste geval peperdure parkeerplaatsen. Tot op vandaag is die overeenkomst er niet en dus is de grote vraag nog altijd: Wordt het een zwembad met of zonder parking?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is