Stad Oostende bouwt uitkijk- en rustpunt aan strand Mariakerke

Op 10 oktober 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Stad Oostende plant de bouw van een uitkijk- en rustpunt op het strand van Mariakerke. De aanleg gebeurt ter hoogte van de Dorpsstraat en kadert binnen de fiets- en wandelroutes langsheen de kust.

Stad Oostende plant de bouw van een rustpunt op het strand en de Zeedijk ter hoogte van de Dorpsstraat in Mariakerke. Deze locatie is een kruispunt van verschillende fiets- en wandelroutes en ligt ook vlakbij de kusttramhalte Ravelingen.

Houten steiger van 41 meter met prachtig uitzicht

"In de plannen is het rust- en uitkijkpunt opgevat als een steiger van liefst 41 meter lang, met aansluiting op de Zeedijk, maar ook naar het strand. Het gaat om een constructie uit massief hardhout die in de eerste plaats dient als rustpunt voor fietsers en wandelaars. Er komen zitbanken en ook een picknickplek. Er is ook de mogelijkheid om op die locatie een infopunt in te richten", vertelt eerste schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw.

Locatie goed uitgekiend

Zowel de routes 'Eurovelo 4' (Roscoff-Kiev) als de 'Eurovelo 12' (Saxa Vord-Bergen) lopen langs de zee ter hoogte van Mariakerke en Raversijde. De gekozen plek is ook het knooppunt waar het Groen Lint afbuigt landsinwaarts.

"Deze realisatie is niet enkel een prachtig rustpunt op een unieke locatie, het is ook een bijkomende troef voor het Groen Lint, de 35 kilometer lange route die fietsers verschillende mooie plaatsen van Oostende laat ontdekken" aldus Björn Anseeuw.

Bovendien grenst de locatie aan een toeristische interessante site met de O.L.V-ter-Duinenkerk (Duinenkerkje) en het Ensorgraf. Behalve een rustplek voor fietsers en wandelaars, wordt het uitkijkpunt ook een aangename plek voor de vele andere recreanten. De site bevindt zich vlakbij familiehotel Vayamundo en het revalidatiecentrum BZIO en past volledig binnen het idee om Mariakerke tot een echt familiestrand te ontwikkelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is