Stad Oostende breidt openbare sportmogelijkheden verder uit met Beachgym

Op 25 maart 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Sport

Met de installatie van een Beachgym op het Sportstrand, breidt Stad Oostende haar openbare sportmogelijkheden verder uit. De calisthenics toestellen maken voortaan ook deel uit van het uitgebreide sportaanbod op het strand tijdens de zomermaanden.

Stad Oostende heeft als beleidsdoelstelling om haar sportaanbod breder toegankelijk te maken, en investeerde de afgelopen jaren fors in nieuwe sportinfrastructuur in de wijken. Zo installeerde de Stad onder meer mobiele beweegbanken, een crossfitstation en fitnesstoestellen. Heel wat bestaande sportinfrastructuur kreeg dan weer een grondige opfrisbeurt.

Schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein: "Met de opening van deze nieuwe sportinfrastructuur op het strand zetten we een verfrissende stap voorwaarts naar een gezondere en actievere gemeenschap. Dit is niet zomaar een investering in sport; het is een investering in welzijn, in het samenbrengen van mensen, en in het creëren van onvergetelijke momenten tegen de prachtige achtergrond van onze kustlijn."

Met de aanleg van nieuwe calisthenics toestellen op het Sportstrand speelt de Stad verder in op de trend waarbij sporters op zoek gaan naar mogelijkheden om hun sport te beoefenen in openlucht. Het uitbreiden van dat aanbod biedt tal van voordelen, zoals ongelimiteerd sporten wanneer je dat wil en de mogelijkheid om te combineren met een jogging, wandeling of strandbezoek. Uniek bij deze realisatie is dat de sporter zich kan uitleven met zicht op zee. De opstelling omvat vijf afzonderlijke calisthenics toestellen die toegankelijk zijn voor elk niveau en jaarlijks beschikbaar zijn vanaf half maart tot half oktober.

De investering bedraagt 50.657 euro. Een overzicht van de openbare sporttoestellen vind je via www.oostende.be/sport.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is