Stad Oostende investeert verder in openbare sport- en beweegmogelijkheden

Op 8 september 2021

De publieke ruimte is voor de Oostendenaar de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten en daarbij is sportbeoefening en recreatie één van de middelen om te verbinden. Om dit verder te ontplooien keurde Stad Oostende een investering goed om nog dit jaar bijkomende outdoor sporttoestellen te installeren op zes locaties.

Deze zomer werden de fit-o-meter oefenstations in Sportpark De Schorre al aangepakt en voorzien van nieuwe instructieborden. Ook het bestaande Calisthenics parcours in het Leopoldpark krijgt een grondige opfrisbeurt.

Eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor Openbaar Domein, licht toe: “Stad Oostende biedt sportinfrastructuur aan voor jong en oud. Zo komen er zeer toegankelijke ‘trappers’ bij zitbanken op plaatsen waar geregeld senioren langskomen. De stad installeert ook een tweede Calisthenics parcours en een reeks outdoor fitnesstoestellen voor wie kracht- of cardiotraining wil doen. Het CrossFit-station in sportpark De Schorre is alvast een groot succes. We hopen dan ook dat de Oostendenaars veel gebruik zullen maken van deze nieuwe infrastructuur. Sporten in de buitenlucht is de ideale manier om je goed te voelen en alle stress achter je te laten.”

“Street workout wint ook bij ons snel aan populariteit en heeft tal van voordelen voor wie wil bewegen. Het is gratis en je plant je bezoek wanneer je dat wil, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Je kunt het bovendien perfect combineren met een wandeling of een jogging. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen zo het genot van buiten sporten (her)ontdekken”, aldus schepen Plasschaert (CD&V).

De investering bedraagt in een eerste fase 21.956,69 euro. Ook in de volgende jaren wordt budget vrijgemaakt om outdoor sport- en beweegmogelijkheden te voorzien in de verschillende wijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is