Stad Oostende opent drie vernieuwde speelpleinen

Op 23 juli 2024, over deze onderwerpen: Jeugd, Mobiliteit en openbare werken

De speelterreinen in het Jean Bourgainpark, de Schermplantenstraat en aan ontmoetingscentrum De Blomme werden in juni grotendeels of volledig vernieuwd. Die vernieuwing komt er na een participatietraject met de buurtbewoners en dankzij restmiddelen van de Oostendebonnen die in 2020 aan alle Oostendenaars geschonken zijn.

In juni werden de speelterreinen in het Jean Bourgainpark, de Schermplantenstraat en bij OC De Blomme grotendeels of volledig vernieuwd. Aan de vernieuwing ging een participatietraject met de buurtbewoners vooraf. Met de resterende middelen van de Oostendebonnen, die tijdens de coronacrisis aan de Oostendenaars werden geschonken, werd er voor elke wijk een budget vrijgemaakt om speel- en sportinfrastructuur te plaatsen. Met de oplevering van deze laatste drie speelterreinen is het project afgerond. Door deze investeringen blijft Stad Oostende buitenspelen en sporten stimuleren.

Jean Bourgainpark

Het Jean Bourgainpark, voorheen bekend als Vogelzangpark, verbindt de wijken Westerkwartier en Konterdam en biedt de buurtbewoners een plek om te spelen, sporten en ontspannen in een groene oase.

Naast de kenmerkende grote aluminium glijbaan, staat er sinds kort een nieuwe speeltoren met twee glijbanen, klimnetten, doorgangen en schuilplaatsen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. De allerkleinsten kunnen samen spelen in de gezellige huisjes en op de kleine glijbaantjes. Er valt dus iets te beleven voor kinderen van alle leeftijden.

Emiel Moysonplein aan OC De Blomme

Het speelplein aan het Emiel Moysonplein bij ontmoetingscentrum De Blomme heeft sinds kort twee speelzones, die perfect op elkaar aansluiten. Voor de avonturiers is er nog steeds de spannende klimstructuur, terwijl de kleintjes zich nu kunnen uitleven op de nieuwe kleurrijke en leerrijke torens.

Schermplantenstraat

Jonge kinderen zullen veel plezier beleven op de nieuwe speeltoestellen in de Schermplantenstraat, naast de August Vermeylenschool. De speelcombinatie met drie speeltorens, bruggen en meerdere klimgangen nodigen uit om te bewegen en zijn een leuke uitdaging voor jonge kinderen. De speeltoren die er al stond, blijft. Die is namelijk al vele jaren geliefd bij de kinderen door de vele klimmogelijkheden en verschillende moeilijkheidsgraden. Evenwicht zoeken doe je op de stappalen.

Ook de basketpleinen kregen een opfrissing

Naast de speelterreinen werden ook sportterreinen onder handen genomen. Zowel aan de Luchthavenstraat in Raversijde als aan de Egellaan in Zandvoorde is er nu een 3x3 basketplein. Daarnaast werd er een nieuw openbaar basketterrein gemaakt aan de Kazernelaan tussen het Maritiem Instituut en ’t Bosjoenk. Het basketterrein aan Guldensporenlaan kreeg dan weer nieuwe belijning.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is