Stad Oostende plant controleacties om het strand en de dijk netjes te houden tijdens de zomermaanden

Op 25 juni 2024, over deze onderwerpen: Netheid

Naar jaarlijkse gewoonte worden er tijdens de zomermaanden opnieuw extra controleacties georganiseerd op het strand om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. Deze controles zullen worden uitgevoerd door de gemeentelijke vaststellers, Lokale Politie en OVAM-vaststellers.

De focus van deze zomeracties ligt op sluikstort en het achterlaten van afval op het strand en de dijk. Bij slecht weer zullen de acties plaatsvinden in het centrum. Het doel is om het bewustzijn onder strandbezoekers te verhogen en overtreders direct aan te pakken. Tijdens de zomer van 2023 werden bij gelijkaardige acties 171 overtredingen geregistreerd . Het ging toen om 118 vaststellingen voor het weggooien van sigarettenpeuken, 35 boetes voor het incorrect stallen van private containers, 6 overtredingen voor sluikstorten, 3 voor het niet opruimen van hondenpoep, 6 voor voederen van meeuwen, 2 loslopende honden en 1 voor flyeren zonder vergunning.

Schepen van Handhaving Maxim Donck: "Deze initiatieven zijn een waardevolle aanvulling op de dagelijkse inspanningen van de reinigingsdiensten die zich onvermoeibaar inzetten om de Stad schoon te houden. De focus ligt overigens niet enkel op handhaving, maar vooral ook op sensibilisering. Op drukke dagen worden er peukenasbakzakjes, hondenpoepzakjes en afvalzakjes uitgedeeld in de omgeving van het centrum en de zeedijk."

Naast deze extra acties blijft ook de reguliere werking doorlopen tijdens de zomermaanden. Dagelijks vinden er controles plaats op onder andere afvalstraten, hondenpoep en sluikstorten in alle wijken van Oostende.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is