Stad Oostende zet strijd tegen hondenpoep verder samen met haar inwoners

Op 21 juni 2024, over deze onderwerpen: Netheid

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden.

Hondenpoep zelf melden

Elke stad of gemeente wordt geconfronteerd met fenomenen zoals sluikstorten of hondenpoep. Stad Oostende nam al heel wat initiatieven om hieraan tegemoet te komen. Maar ook inwoners kunnen hondenpoep melden via O-punt. Stad Oostende stuurt er op haar beurt een team op af om het zaakje op te ruimen.

De Stad heeft al vele maatregelen in de strijd tegen hondenpoep ondernomen. Zo blijven de gemeenschapswachten de komende periode hondenbaasjes extra sensibiliseren en informeren. Hondenpoepzakjes horen thuis in een afvalkorf of hondenpoepbuis en mogen in geen geval in de riolering worden gedeponeerd. Ook werden er 40 mobiele sensibiliseringsborden op hotspots geplaatst met hierop “hondenpoep laten liggen? #wiedoetdatnu”. In haar strijd tegen hondenpoep plaatste Stad Oostende ook 189 hondenpoepbuizen in Oostende.

Schepen van Handhaving Maxim Donck: "Als Stad leveren we heel wat inspanningen om onze straten vrij van hondenpoep te houden. Zo hebben we al heel wat hondenpoepbuizen geplaatst en plaatsen we sensibiliseringsborden op de hotspots. Hondenbaasjes die de hondenpoep van hun viervoeters opruimen worden beloond en krijgen een hondenpoepzakhouder als dank om samen onze straten netjes te houden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is