Staf Cattoor volgt Tania Bourgoignie op in de Oostendse gemeenteraad

Op 17 mei 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws - activiteiten

Gemeenteraadslid Tania Bourgoignie neemt na drie jaar afscheid van de Oostendse gemeenteraad. De (pleeg-)mama wil meer tijd kunnen vrijmaken voor haar privéleven. Ze wordt opgevolgd door  Staf Cattoor.  Tot 2000 was Cattoor nog gemeenteraadslid en schepen in Oostende.  Na een lange afwezigheid komt hij nu dus terug in de Oostendse gemeenteraad.

“Toen Björn mij vroeg of ik als gemeenteraadslid wou zetelen als N-VA mandataris in opvolging van Tania, was ik toch wel verrast.  Helemaal nieuw is het voor mij niet: In 1982 mocht ik voor het eerst zetelen in de gemeenteraad. In 1994 werd ik er fractieleider en later ook schepen,” aldus Staf Cattoor die volgende week maandag de eed aflegt als gemeenteraadslid.  “Bijna 16 jaar na mijn schepenambt keer ik bijzonder graag terug om deel uit te maken van de sterke N-VA-fractie.  Oostende is een wondermooie stad en verdient een goed en sterk beleid met een duidelijke visie.  Daar wil ik graag aan meewerken.''

Fractieleider Björn Anseeuw dankt Tania voor haar inzet en heet Staf Cattoor welkom in de fractie: “Ik wil Tania oprecht bedanken voor haar engagement, zowel voor als achter de schermen.  Tania kaartte trouwens als eerste het nijpende tekort aan onthaalouders aan in de Oostendse gemeenteraad.  Sindsdien probeert men vanuit het stadsbestuur daar ook iets aan te doen.  In dat opzicht vind ik het jammer dat Tania niet langer in de gemeenteraad zal zetelen.  Maar ik begrijp dat mensen in hun leven soms keuzes moeten maken.  Ik kan dan ook niet anders dan respect opbrengen voor haar moedige beslissing.  Tegelijk wil ik Staf feliciteren met zijn mandaat.  Hij heeft al heel wat politieke kilometers op zijn teller en is erg begaan met Oostende en de Oostendenaars.  Ik ben dan ook blij dat hij ons team komt versterken", besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is