Tachtig bewoners van woonzorgcentrum De Boarebreker verhuizen naar nieuwbouwvleugel A. Lacourt

Op 18 november 2019, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid

De nieuwbouwvleugel van WZC Alphonse Lacourt wordt op maandag 9 december officieel geopend. Echter vindt de verhuis van tachtig bewoners van WZC De Boarebreker naar de nieuwbouwvleugel van WZC al plaats op dinsdag 19 november waardoor het nieuwe gedeelte van het gebouw al in gebruik zal zijn voor de officiële opening.

Recentelijk werd de nieuwbouwvleugel van het WZC A. Lacourt afgewerkt. Gezien er daar kamers bijgekomen zijn en rekening houdende met de toekomstige plannen voor de site van De Boarebreker, moeten er tachtig bewoners verhuizen. Dit gebeurt vandaag, op 19 november, in samenspraak met de verschillende woonzorgcentra, stadsdiensten en externe vrijwilligers.

De verhuis is tot in de puntjes gepland en uitgeschreven in een draaiboek. De ploegen van beide woonzorgcentra hebben niets aan het toeval overgelaten. Een sleutelelement hierbij is de intensieve communicatie met de bewoners en de families zelf want er zal voor hen heel wat veranderen. Niet alleen de verhuis brengt heel wat met zich mee, ook het voorbereiden van de bewoners en hun familie op de nieuwe omgeving is belangrijk.

“Met deze verhuis bieden we de inwoners van onze woonzorgcentra meer comfort. Door extra bedden te voorzien, geven we tegelijk een antwoord op een stijgende vraag,” stelt eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor stadseigendommen.

Tijdens de verhuis wordt er nauw samengewerkt tussen de beide centra en kunnen ze beroep doen op logistieke ondersteuning van Stad Oostende. Daarnaast zijn er ook 110 enthousiaste studenten van het Vesaliusinstituut die helpen deze verhuis in goede banen te leiden.

De bewoners worden tijdens de verhuisdag met drie bussen vervoerd. Dat gebeurt in vijf ritten. De eerste rit start om 7.00 uur ’s morgens, de laatste om 15.00 uur. Er is een ruime tijdsmarge en er wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met het dagritme van de inwoners.

60 logistieke medewerkers van Stad Oostende worden ingezet voor het vervoer van het meubilair. Ook op logistiek vlak, zoals bij het onderhoud en de keuken, worden door de diensten van Stad Oostende extra inspanningen geleverd.

Schepen Waldmann besluit: “Deze verhuis werd al maandenlang tot in de puntjes voorbereid. Een verhuis op hoge leeftijd is ingrijpend. We willen de bewoners van de Boarebreker dan ook met zo min mogelijk impact die overgang laten maken. Dit is een gigantische operatie die enkel mogelijk is dankzij de inzet en de betrokkenheid van een pak diensten maar ook van de leerlingen van het Vesaliusinstituut. Ik twijfel er niet aan dat de bewoners zich dankzij de goede zorgen snel thuis zullen voelen op hun nieuwe stek.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is