Economisch Huis Oostende houdt boekvoorstelling

Op 3 november 2021

Het Economisch Huis Oostende heeft een praktijkgids ontwikkeld om mensen met een migratieachtergrond beter te begeleiden. De praktijkgids werd woensdag 3 november in de kantoren van het Economisch Huis Oostende aan hun partners voorgesteld.

5 jaar Europese tewerkstellingsprojecten in Oostende

Het Economisch Huis Oostende is meer dan vijf jaar actief bezig met de realisatie van Europese tewerkstellingsprojecten. De projecten versterken het lokaal economisch weefsel door steun te bieden aan ondernemingen met personeelsvragen. Daarnaast voorziet het kansengroepen in Oostende vooral van coaching naar werk. Na vijf jaar zijn reeds 760 Oostendenaars duurzaam aan de slag in Oostende en ruime omgeving.

Praktijkgids

In het kader van het Europees tewerkstellingsproject ‘Netwerken voor migranten’ ontwikkelde het team Oostende2work een praktijkgids ‘Professioneel netwerken voor mensen met een migratieachtergrond’. Het is een praktijkgids om organisaties te inspireren en aan te zetten tot actie om het netwerk van werkzoekenden te versterken. Het uiteindelijke doel is om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te krijgen.

“Netwerken is een krachtige tool bij het vinden van een job, maar het wordt vaak nog te weinig gebruikt door werkzoekenden met een migratieachtergrond”, zegt schepen van Ondernemen en voorzitter van het Economisch Huis Oostende Charlotte Verkeyn. “Met dit project kunnen we bijdragen aan de professionele loopbaan van de doelgroep zodat zij met het juiste netwerk sneller en efficiënter de juiste contacten kunnen leggen om een job te vinden.”

In het boek staan verschillende methodes die organisaties kunnen hanteren om professioneel netwerken te bevorderen. Je krijgt er naast theoretische aanknopingspunten enkele praktijkvoorbeelden vanuit de opgebouwde ervaring en expertise van het team Oostende2work. Het boek is bovendien digitaal beschikbaar. “Het boek kadert binnen het specifiek Europees dossier dat op personen met migratieachtergrond is gericht, maar de tools in het boek kunnen uiteraard ook nuttig zijn voor een breed publiek. Zeker nu de laatste twee jaar de werking van het Economisch Huis Oostende actief werd uitgebreid naar alle Oostendenaars die de weg naar de arbeidsmarkt afleggen of met een hulpvraag zitten om op de arbeidsmarkt (terug) aan de slag te gaan”, aldus schepen Charlotte Verkeyn.

Heb je interesse in deze praktijkgids? Je kan je gratis exemplaar aanvragen bij het Economisch Huis Oostende door uw adresgegevens te geven via praktijkgids [at] economischhuis.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is