Eerste container feederschip voor Haven Oostende

Op 12 december 2022, over deze onderwerpen: Haven

Op maandag 12 december ontving Haven Oostende een eerste container feederschip dat wordt behandeld door goederenbehandelaar Nectar Belgium, door middel van de mobiele havenkraan Gottwald 5506. Het schip Polybotes uit de vloot van PortConnect voerde de containers aan in Haven Oostende. Vanaf heden verzekert PortConnect een wekelijkse lijn Oostende – Zeebrugge – Antwerpen en Antwerpen – Zeebrugge – Oostende. Dit biedt de mogelijkheid voor bedrijven uit de regio om via Haven Oostende op een efficiënte en betrouwbare manier aan- en afvoer van containers te garanderen.

Haven Oostende plukt de vruchten van al haar inspanningen inzake de modal shift waarbij ze ijvert om transport van de weg te houden en volop in te zetten op vervoer per schip. Die modal shift is nodig, want meer goederen per schip transporteren is goed voor het milieu (minder dieselverbranding) en voor het klimaat (minder CO2-uitstoot).

Ondertussen lopen er diverse contacten met verschillende bedrijven in de regio van Oostende die sterk geïnteresseerd zijn in deze modal shift oplossing.

Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende: “We blijven continue stappen zetten op het vlak van diverse maar toch gespecialiseerde verdere ontwikkeling van Haven Oostende. Er wordt dan ook actief ingezet op elke bijkomende maritieme trafiek passen in wat we doen. Een vaste feeder draagt niet enkel bij tot de werkgelegenheid en dergelijke bijkomende trafiek, we geven daarmee ook vorm aan onze doelstelling om in te zetten op multimodaal vervoer.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is