Geniet van ‘Café Comedy’ in Oostendse uitgaansbuurt

Op 30 september 2022, over deze onderwerpen: Cultuur en kunst, Economie en ondernemen

Op 9 november organiseert het Economisch Huis Oostende samen met horeca Oostende een comedyavond in zes cafés in de Oostendse uitgaansbuurt. Met deze ‘ Café Comedy’ wil het de lokale cafés ondersteunen.

Wil je genieten van een avondje lachen in een gezellig café in Oostende? Op 9 november organiseert het Economisch Huis Oostende samen met Horeca Oostende ‘Café Comedy’, een comedyavond in lokale cafés. Je kan je lachspieren trainen in On Stage, Bar des Amis, Filips Place, Manuscript, Pura Vida en de Hemingway. Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn: “We willen de café-uitbaters in de uitgaansbuurt steunen gezien het geen gemakkelijke tijden zijn. Door zo’n comedyavond voor en samen met hen te organiseren, en dit op een woensdagavond, willen we meer mensen kennis laten maken met de unieke, lokale cafés in Oostende en van een gewone dag een plezante beleving maken waarvoor de mensen extra naar de uitgangsbuurt kunnen afzakken.” Er wordt gewerkt met twee loops van telkens drie cafés. In drie cafés gaat er om 19.00 uur een line-up van start en in drie andere cafés start om 21.00 uur de line-up opnieuw met eventuele lichte aanpassingen.

Dimitri Vierstraete zaakvoerder van Comedy Oostende: “Sinds de oprichting van Comedy Oostende zo’n twee jaar geleden, in volle coronacrisis, was het de bedoeling om comedy toegankelijk te maken voor iedereen in Oostende. Dit door een gevarieerd aanbod waarin zowel bekendere namen als lokaal talent de kans krijgen zich tijdens opleidingen en optredens te ontplooien. Dit initiatief van het Economisch Huis Oostende en Horeca Oostende toont dat er wel degelijk nood en vraag is naar een goed uitgebouwde Comedy scène in onze stad.”

Mensen die er zeker bij willen zijn, worden aangeraden mooi op tijd hun plaatsje in één van de cafés in te nemen, want vol is vol. Maxim Donck, Schepen van Samenleven: “Dit initiatief zorgt voor beleving in de Oostendse uitgaansbuurt. Het brengt mensen samen en bezorgt hen een gezellige avond in enkele cafés waar je voor, tijdens of na de comedyvoorstelling iets kan drinken.”

Opkomend talent van en voor eigen bodem

Er is een mooi, gevarieerd programma waarin vooral ervaren comedians zullen optreden, maar daarnaast krijgt er ook telkens één nieuwe comedian de kans om zijn set te testen voor een groter publiek. Zo wordt kwaliteit gegarandeerd, maar worden tegelijkertijd ook nieuwe comedians ondersteund om hun weg te vinden binnen de comedy-wereld, waaronder Kjen Descheemaker, Jean Decoster, Claude Willaert, Jan Bart De Meulenaere, Gijs Droogenbroodt, Krist, Kluysse, Kevin Pottier, Maarten D’Haene, Jonathan Scheurmans, Hans Cools, Jeremy Baltii en Punchline. Iedereen heeft een link met Oostende. De headliners zijn Piv Huvluv, Mohsin en Impr”o”mer, het improgezelschap dat vanuit de lessenreeksen van Comedy Oostende geboren is. Mohsin Abbas, één van de headliners van deze comedyavond: “Als Oostendse comedian kan ik zo’n initiatieven enkel maar toejuichen. Het Oostends publiek laten kennismaken met lokale talenten kan een boost geven aan de comedy scène in de regio.”

Meer info vind je op www.ikkoopinoostende.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is