N-VA Oostende wil dat bestuur haven snel bakens voor toekomst uitzet

Op 16 juni 2017, over deze onderwerpen: Haven
haven Oostende politiek N-VA

N-VA Oostende leeft mee met de familie van Kenny Maenhoudt na de veroordeling van de haven van Oostende en zijn baas. N-VA gemeenteraadslid en bestuurslid in het havenbedrijf Oostende Charlotte Verkeyn: “Onze gedachten gaan nu vooral uit naar de mama, de familie en de vrienden van Kenny. Het is voor ons duidelijk dat de uitspraak en de beslissing van de havenbaas om op te stappen heel belangrijke factoren zijn in het rouwproces van iedereen die Kenny heeft gekend.  Hierbij wensen we hen veel sterkte. We vragen dat het havenbedrijf de raad van bestuur zelf snel samenroept om deze belangrijke gebeurtenissen te bespreken. Veiligheid moet een absolute prioriteit zijn en er moeten snel bakens worden uitgezet voor de toekomst van de haven.”

Veiligheid primeert

Dat de gedelegeerd bestuurder van de haven de eer aan zichzelf houdt, vindt Charlotte Verkeyn een belangrijke stap: “Hij toont aan hiermee zijn verantwoordelijkheid te nemen. Een ongeval zoals deze mag nooit meer gebeuren. Hopelijk kan een nieuwe directeur voor een wijziging in de bedrijfscultuur zorgen en krijgt veiligheid hierin een absolute prioriteit."

Een nieuwe start voor onze haven

N-VA Oostende hoopt op een nieuwe start voor de haven. “Het kan niet dat we als havenbestuurders het nieuws in de pers moesten vernemen. Het is ook onbegrijpelijk dat de raad van bestuur van de haven nog niet werd samengeroepen om bakens voor de toekomst van onze haven uit te zetten. Onze haven is en blijft het hart van onze stad en is belangrijk voor de economie van Oostende”, besluit Charlotte Verkeyn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is