Oostende Awards komen terug op 16 september 2024

Op 29 maart 2024, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Na het succes van vorig jaar komen de Oostende Awards terug. Op maandag 16 september vindt de awardshow plaats in Kursaal Oostende. Ondernemend Oostende zal opnieuw volop in de kijker staan. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriete Oostendse onderneming nomineren in één van de zes categorieën. Dat kan nog tot en met 26 mei 2024 via de website www.oostendeawards.be.

Signatuur van Oostendse chef

Vorig jaar gaf North-Sea Chef Michiel Rabaey (Storm) met zijn signatuur vorm en smaak aan het exclusieve diner. Filip Roelandt: "We willen elk jaar een nieuwe signatuur geven aan het galadiner en telkens samenwerken met een andere Oostendse chef. Michiel heeft tijdens de vorige editie alvast de toon fantastisch gezet! Hij zorgde op culinair vlak voor een topavond voor de ondernemers. Dit jaar zal Vida Acquaro van Ristorante Marina met veel enthousiasme het galadiner verzorgen."

Vida Acquaro, Ristorante Marina: "De signatuur zijn dit jaar, vinden we een enorme eer. Wat ik, persoonlijk, het allerbelangrijkste vind aan een bezoek aan Ristorante Marina is de totaalbeleving. De klanten een warme ontvangst geven, lekker eten serveren aan een mooie gedekte tafel met attente bediening zodat ze zich volledig thuisvoelen. We werken en leven dan ook onder het mom van "Mangia bene, ridi spesso, ama molto!". Eet lekker, lach vaak en bemin heel veel!"

Nomineer een Oostendse onderneming

Tijdens de vorige editie in het gezelschap van bijna 600 aanwezigen en gastheer Xavier Taveirne namen de vijf Oostendse ondernemingen Proviron, Les Cabanes d’Ostende, Cultuurcafé De Grote Post, Bakkerij Decock en Exail en Oostendse ondernemer van het jaar Sylvie Becaus hun award in ontvangst. Wie hen opvolgt, bepaalt het publiek mee. Tot en met 26 mei 2024 kan iedereen een favoriete onderneming nomineren in één van de categorieën.

Bedrijven, ondernemers en handelszaken kunnen tot en met 26 mei via de website www.oostendeawards.be genomineerd worden. Eén nominatie volstaat om opgenomen te worden in de longlist.

Nieuwe awardcategorie

Niet alleen de signatuur krijgt een andere invulling, ook aan de categorieën van de Awards werd gesleuteld. Vijf van de zes categorieën blijven hetzelfde: Bedrijf van het jaar, Mooiste renovatie en nieuwbouw, Starter van het jaar, Horecazaak van het jaar en Handelaar van het jaar. Daarnaast is er een nieuwe zesde categorie: Werkgever van het jaar.

Charlotte Verkeyn: "We willen de aandacht vestigen op werkgevers die uitblinken in het creëren van een positieve werkomgeving en daarom zorgden we voor een nieuwe categorie Werkgever van het jaar. Hierbij zal vooral gekeken worden naar innovatie op gebied van HR, talentontwikkeling en loopbaantrajecten, werkplekcultuur, inclusie binnen de organisatie en diversiteit."

Nadat de nominatiecampagne bij het brede publiek is afgelopen, zal een onafhankelijke externe jury zich buigen over alle binnengekomen nominaties en hier een shortlist van maken.

"De jury is samengesteld uit experten van buiten Oostende, deskundig in één of meerdere disciplines waarvoor de awards worden uitgereikt. Volgens het nieuwe reglement kunnen ondernemers slechts kans maken op een award in één van de zes categorieën. Ook hier buigt de jury zich dan over", zegt algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende Filip Roelandt.

De editie van vorig jaar herbeleven? Bekijk de aftermovie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is