Stad Oostende en Economisch Huis stimuleren bedrijfssport met olympische uitdaging

Op 29 april 2024, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Sport

Oostendse bedrijven, handelaars en stadsmedewerkers al sportend 1.500 km laten afleggen, dat is de olympische uitdaging van Stad Oostende en het Economisch Huis. Op die manier brengen ze virtueel de olympische vlam van Athene naar Parijs.

Tussen 27 mei en 23 juni worden bedrijven, handelaars en stadsmedewerkers uitgedaagd om in kleine teams al sportend 1.500 km af te leggen en zo de olympische vlam -virtueel weliswaar- van Athene naar Parijs te brengen. Met deze uitdaging maakt Stad Oostende in samenwerking met het Economisch Huis werk van haar beleidsdoelstelling om bedrijven, ondernemers en hun werknemers te motiveren om meer aan sport te doen.

Charlotte Verkeyn, Schepen van Ondernemen: "Dat sporten gezond is, staat buiten kijf, en het is niet meer weg te denken uit ons leven. Een groot deel van de tijdsbesteding van de actieve bevolking speelt zich af op de werkvloer dus het is voor ondernemers geen overbodige luxe om aan het item sport binnen de bedrijven de nodige aandacht te schenken. Het is voor het Economisch Huis een voorrecht om hieraan een positieve bijdrage te kunnen leveren door het organiseren van deze olympische uitdaging samen met de Stad. En dat in het kader van de Olympische Spelen die op de agenda staan vanaf eind juli."

Bedrijven en ondernemingen hebben tot 4 mei de tijd om één of meer teams in te schrijven. Meer info op www.economischhuis.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is