Stad Oostende zorgt voor bijkomende steun duurzame sociale economie via vereenvoudigde aanvraag

Op 14 maart 2024, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Stad Oostende ondersteunt al een tijdje werkgevers die langdurig werklozen aanwerven. De werkwijze voor de steunaanvraag is nu vereenvoudigd. De ondersteuning kan voortaan ook makkelijk digitaal aangevraagd worden.

Stad Oostende zet in op economische ontwikkeling en verhoogde tewerkstelling. Eén van de sectoren daarin is de Sociale Economie en de tewerkstelling van kansengroepen. De Stad ondersteunt daarom sinds september 2022 werkgevers die langdurig werklozen aanwerven om zo ook meer mensen aan het werk te krijgen.

Reglement en trajectbegeleiding

Om de werkgevers die mensen uit deze kansengroep van langdurig werklozen willen aanwerven te ondersteunen, werkte Stad Oostende een subsidieregeling uit. De voorwaarden voor deze ondersteuning werden vastgelegd in een reglement. De belangrijkste voorwaarde is dat de mensen die in dit kader aangeworven worden minstens 2 jaar werkloos moeten zijn. Alle bedrijven en (kleine) zelfstandigen komen hiervoor in aanmerking.

De ondersteuning bedraagt 2.125,00 euro per aangeworven werknemer. De werkgevers kunnen bovendien rekenen op een uitgebreide begeleiding om de aanwerving én de indiensttreding zo vlot mogelijk te laten verlopen. Bijkomende voorwaarde is dat de werknemer een tijd lang bij de werkgever moet blijven werken.

Vereenvoudigde aanvraag

Met een vereenvoudigde regeling wil Stad Oostende bijkomende duurzame tewerkstelling mogelijk maken. Voortaan kunnen werkgevers de ondersteuning ook makkelijk online aanvragen op www.oostende.be/economie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is