U bent hier
Oostendse Maatwerkbedrijven beginnen Werkgeversassociatie met ondersteuning van Stad Oostende
Eerste project in het kader van de projectoproep Sociale Economie toegekend aan samenwerking tussen de Oostendse maatwerkbedrijven.
"De sociale economie, en meer specifiek de maatwerkbedrijven, geven op vandaag werk aan meer dan 800 personen in Oostende. Om specifieke projecten binnen deze sector te ondersteunen en op die manier extra mensen aan het werk te helpen, hebben we vorig jaar de projectoproep Sociale Economie in het leven geroepen", legt Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn uit. "Het eerste project is nu een samenwerking tussen de verschillende maatwerkbedrijven van Oostende waardoor die extra tewerkstellingsplaatsen kunnen waargemaakt worden. In de huidige coronacrisis kan dit project zeker een nuttige bijdrage leveren."
Nieuwe tewerkstelling
De projectoproep die Stad Oostende uitschreef was erop gericht om bedrijven in de sociale economie te ondersteunen voor innoverende projecten rond bijkomende tewerkstelling, die zonder toelage niet zouden kunnen bestaan. De nadruk lag ook op samenwerken, al dan niet met de reguliere bedrijven.
Het eerste project is dus nu de werkgeversassociatie. Hiermee kunnen de maatwerkbedrijven hun werking volwaardig op elkaar afstemmen, gezamenlijke projecten uitwerken en nieuwe activiteiten ontwikkelen. Dit alles zal leiden tot nieuwe tewerkstelling en nieuwe mogelijkheden voor de maatwerkbedrijven uit Oostende.
Reacties uit de sector
Directeur Luc Rosseel van het Oostendse maatwerkbedrijf Oesterbank reageert alvast enthousiast: “Samenwerken is de toekomst. Overhead en opgedane kennis delen maakt de sociale economie in onze regio een sterke sector. Zo zijn we klaar voor nieuwe uitdagingen en kunnen we een volwaardige toekomst verzekeren voor een doelgroep die het al moeilijk heeft om lokaal aan de slag te geraken. Dit is een waardevol initiatief.”
Ook het Kringloopcenter Kust beaamt: “Voor ons betekent deze belangrijke financiële injectie van de stad Oostende de broodnodige brandstof die ertoe bijdraagt dat wij extra energie kunnen pompen in de opleiding en tewerkstelling van medewerkers met een belangrijke afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.”
Ook Dirk D’Hulster, gedelegeerd bestuurder van vzw De Duinenwacht benadrukt: “De financiële ondersteuning door de Stad Oostende voor dit pilootsamenwerkingsmodel is een unieke kans op het ontwikkelen van bijkomende tewerkstelling in de sociale economie."